Vremenska napoved

Petek, 18.10.2019 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči in jutri bo na zahodu pretežno oblačno s kakšno dežno kapljo, drugod bo deloma jasno. Pihal bo jugozahodnik.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči in zjutraj bo v zahodni polovici države zmerno do pretežno oblačno, predvsem v hribovitih krajih bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo precej jasno, ponekod na vzhodu bo pihal jugozahodni veter, ob morju šibak jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14 °C.

V soboto bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, v hribovitih krajih se bodo občasno še pojavljale rahle padavine. Na vzhodu bo sončno. Pihal bo šibak do zmeren jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 °C.

OBETI

V nedeljo in ponedeljek bo na zahodu spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v Posočju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo deloma sončno. Vetrovno bo. V torek se bo tudi na zahodu razjasnilo, jugozahodnik bo oslabel. Zjutraj se bo po nekaterih nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost. Še bo razmeroma toplo.

VREMENSKA SLIKA

Nad jugovzhodno Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka, nad severozahodno Evropo pa ciklonsko območje. Vremenska fronta se zadržuje na zahodnih Alpah. Nad naše kraje priteka z jugozahodnimi vetrovi topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči in jutri bo v krajih zahodno od nas pretežno oblačno, ponekod v alpskem svetu Furlanije-Julijske krajine bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo precej jasno.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-10-18 17:37
Meni >Info >Vreme
Domov Meni Moj Telemach Iskanje
Splošni pogoji